Snickerskage

En opskrift, Sigrid fandt i januar 2013på emilysalomon.dk og som bare er det rene guf!!!.

Bund
200 g blødt smør
4 dl sukker
3 æg
4 dl mel
1,5 tsk. bagepulver
300 g peanuts (evt. lidt flere)

Karamel
1,5 dl fløde
1,5 dl sirup
Korn fra en stang vanille
75 g smør
3 dl sukker

Chokolade
250 g chokolade (jeg brugte også en blanding mellem mørk og lys)
Evt. 0,5 dl fløde
(bland i en skål og giv den lidt varme i mikroen og rør, til smeltet sammen – eller varm over vandbad).


 

- Pisk smør og sukker godt.
- Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt hver gang.
- Bland mel og bagepulver og vend i blandingen.
- Fordel i bradepande.
- Fordel peanuts over.
- Bag ved 200 grader i ca. 15-25 min. Juster bagetiden, skifter fra ovn til ovn og tykkelsen på kagen. Skal bare lige være gennembagt. I en støbejernsbradepande, som er tykkere og længere tid om at varme op, kan 30 minutter være nødvendigt.
- Ingredienserne til karamellen bringes i kog og simrer ca. 8-10 min, til den tykner, når man tester den i koldt vand. Skal dog ikke blive helt hård karamel. Det kan vare noget længere end de 8-10 min for at blive klar, i nogle tilfælde op til dobbelt så lang tid.
- Prik lidt huller i den varme kagebund.
- Fordel karamellen over kagen, mens den stadig er varm.
- Lad den køle helt af.
- Fordel smeltet chokolade på. Lad stivne helt, før den skæres ud.

Kan fryses, tør rimeligt hurtigt op. Smager dog godt både frossen, køleskabskold og optøet.
Bunden bliver mere fugtig og kompakt, hvis kagen får lov at sætte sig til dagen efter.

NB! Nogle har erfaret, at kagen skal bage meget længere og at karamellen skal koge længere. Det kan også være en fordel. Op til næsten 45 min for kagen og karamellen omkring 30 min, men især kagen kan variere alt afhængig af ovn og form, så det er om at holde øje og prøve sig frem :)