Krydderkage med hvidtøl
Den nemmeste kage, man næsten kan forestille sig, og den tager altid kegler.

Serveret i talrige sammenhænge siden engang i 80'erne.

400g hvedemel
1 tsk natron (eller bagepulver)
 
1 spsk stødt kanel
2 tsk ingefær
2 tsk nellike
½ tsk muskat
Tip: Tilsæt også 1 hel appelsin
1 flaske hvidtøl  
400 g brun farin  

Bland mel, natron og krydderier.

Hæld lidt af blandingen i en skål sammen med lidt hvidtøl og rør det til en jævn jævning.
Tilsæt på skift mere af begge dele, mens der stadig røres så jævningen holdes klumpfri.

Jeg har med succes prøvet at variere opskriften ved at skære 1 hel appelsin i stykker, putte dem i blenderen og tilsætte appelsinmosen til dejen.

Når det hele er rørt sammen tilsættes farinen og dejen røres ensartet.

Bages ved 170° i ca 90 minutter; begynd dog at stikke i kagen noget før for at se om den er gennembagt.

Køles af, opbevares i køleskab og serveres i skiver med smør på.