Matematikkage

Den hedder egentlig chololademoussemarengskage og stammer fra Den store dessertbog. Men Sigrid syntes, opgaven næsten lød som en af hendes matematikopgaver, da hun prøvede den i marts 2010. Til stor glæde for hele familien. Det er uhyre sjældent, vi giver en opskrift karakteren 13, men det skete denne gang
(nej - hvad opskrifter angår er vi ikke skiftet til 12-skalaen). Så for den eneste gang i sit liv får Sigrid 13 i matematik.

6 æg, delte
375 g sukker
2½ spsk kakao
200 g mørk kogechokolade, smeltet
1 spsk instant kaffepulver
6 dl piskefløde, pisket

1. Forvarm ovnen til 150°. Kom bagepapir på tre plader og tegn cirkler af radius 110mm på de tre plader og nogle lige, ækvidistante liniestykker, med 30 mm mellemrum, på den sidste. Kom æggehviderne i en stor, ren, tør skål. Lad dem stå nogle minutter, indtil de har stuetemperatur, og pisk dem til blødt skum. Tilsæt gradvis sukkeret, pisk godt hver gang. Pisk 5-10 min., indtil blandingen er tyk og blank, og alt sukkeret er opløst. Vend forsigtigt kakaoen ind i marengsen.

2. Fordel de tre fjerdedele af marengsen over de afmærkede cirkler. Kom den sidste portion i en sprøjtepose med en 1 cm glat tylle. Sprøjt marengsen ud i cylindriske "fingre" over de afmærkede linier. Bag 45 min., indtil marengsen er lys og sprød. Mærk på marengs-fingrene undervejs for at sikre, at de ikke bliver bagt for meget. Sluk for ovnen og lad marengsen kø1e af i den åbne ovn.

3. Kom den smeltede chokolade i en skål, pisk æggeblommer og kaffepulver opløst i 1 spsk vand i, og rør blandingen glat. Vend flødeskum i og bland godt. Sæt det i køleskab, indtil mousssen er kold og tyk.

4. Når desserten skal samles, anbringes en marengsbund på en tallerken. Fordel en tredjedel af moussen over. Læg en bund over og kom halvdelen af den resterende mousse over. Kom den sidste bund og resten af moussen over. Fordel moussen jævnt langs kanten af marengskagen. Skær eller bræk marengs-fingrene i stykker og fordel dem omkring kagen, pres dem ind i moussen, og ovenpå. Drys med ekstra kakao og sæt kagen i køeskabet, indtil den er fast.