Juleplumkage 2017

Martins opskriftsfusion.

En kombination af to opskrifter fra 1980'erne.
Husherrens plumkage fra Gert Sørensens skærekager og
Engelsk Christmas cake fra Det gode køkken

NB: Tilberedes 1 måned før servering.

375 g smør
400 g hvedemel
100 g mandler
1 citron
1 stang vanille
400g brun farin
8 æg
400g lyse rosiner
100g kandiseret pomeransskal
100g sukat
200g cocktailbær
ca 3dl portvin blandet med cognac

 

Rosiner, pomeransskal, sukat og cocktailbær lægges i blød i portvin/cognac-blandingen i et døgn.

Lad smør og æg stå udenfor køleskabet nogle timer før bagningen.

Finmal mandlerne og bland dem i melet sammen med revet citronskal og vanillemarven.
Rør det sammen med det blødgjorte smør.

Pisk æg og farin grundigt sammen og bland det i mel/smørmassen.

Dræn de marinerede frugter i en sigte over en skål og drys dem med lidt mel (så de ikke synker til bunds i dejen).
Den afdrænede portvin/cognac-blanding gemmes.

For formen med bagepapir og læg dej og frugter lagvis i den. Undgå så vidt muligt at frugter er synlige over dejen.

Bages ved 175° i ca 1½ time, hvis det er en flad (bradepandeagtig) form. Mere hvis det er en høj, smal form.

Efter bagning og afkøling overhældes kagen med den gemte portvin/cognac-blanding, pakkes ind i plastfilm og henlægges i køleskabet i en måneds tid.

Før servering overtrækkes kagen med udrullet marcipan eller konfektmasse og pyntes efter behag.