Gardermoebrownie
Kagen har fået dette navn fordi den er en efterligning af een, vi så i Gardermoen lufthavn.
Serveret for KNaP hos Charlotte & Kim, august 2008
4 æg |
Smelt smør og chokolade langsomt og lad det afkøle, dog uden det stivner.
Pisk æg og sukker.
Bland vanillesukker, kakao, maizena og mel og rør det i æggesnapsen.
Rør nøddekerner i, og derefter det afkølede smør og chokolade.
Fordel dejen i to forme: Det meste i en stor form på ca 25x30cm; resten i en lille folieform eller springform på ca 20cm i diameter.
Bages ved 165° i 40 minutter.
Efter afkøling sprøjtes karamelsovs over kagen i den store form, så det næsten dækker.
Kagen i den lille form vendes ud på et skærebræt og skæres i tern på ca 2x2cm, som fordeles over den store kage. Slut af med lidt mere karamelsovs.
Kagen serveres kold med creme fraiche eller flødeskum.