Gærstang
En af Martins yndlinge siden engang i 80'erne
Gærdej: 450g hvedemel 35g gær 1½ tsk kardemomme 2 spsk sukker 275g smør 1 dl mælk 2 æg |
|
Bland mel, sukker og kardemomme i et fad og smuldr smørret i.
Gør mælken lunken og rør gæren ud i den.
Pisk æggene sammen og rør dem i.
Bland melblandingen i.
Ælt dejen blank og smidig.
Dæk til og lad hæve et lunt sted ca 45 min.
Æltes sammen og rulles ud til 2-3 brede stænger.
Rør sukker sammen med blødgjort smør, og bland sukat
og rosiner i.
Smør det ned langs midten af dejstængerne.
Fold kanterne ind over fyldet så de lapper over hinanden. "Lås"
kanterne ved at "vride" dem sammen med et par cm mellemrum.
Efterhæver ca 15 min.
Stængerne pensles med æg, mælk eller vand og drysses med perlesukker og hakkede mandler.
Bages ved 200° nederst i ovnen i ca 45 minutter.