Gærstang

En af Martins yndlinge siden engang i 80'erne

Gærdej:
450g hvedemel
35g gær
1½ tsk kardemomme
2 spsk sukker
275g smør
1 dl mælk
2 æg


Fyld:
100g sukker
125g smør
hakkede mandler, rosiner, sukat

 

 

Bland mel, sukker og kardemomme i et fad og smuldr smørret i.

Gør mælken lunken og rør gæren ud i den.
Pisk æggene sammen og rør dem i.

Bland melblandingen i.
Ælt dejen blank og smidig.
Dæk til og lad hæve et lunt sted ca 45 min.

Æltes sammen og rulles ud til 2-3 brede stænger.

Rør sukker sammen med blødgjort smør, og bland sukat og rosiner i.
Smør det ned langs midten af dejstængerne.

Fold kanterne ind over fyldet så de lapper over hinanden. "Lås" kanterne ved at "vride" dem sammen med et par cm mellemrum.
Efterhæver ca 15 min.

Stængerne pensles med æg, mælk eller vand og drysses med perlesukker og hakkede mandler.

Bages ved 200° nederst i ovnen i ca 45 minutter.