Chokoladekonfektkage

Ideen opstod fra en Harry Potter bog, hvori det beskrives, at der spises chokoladekonfektkage. Det fik os til at spekulere på, hvad det mon kunne være, og gå i gang med at eksperimentere med at opfinde noget, der passende kunne bære dette navn. Efter et enkelt mindre heldigt forsøg lykkedes det Martin at skabe denne kreation, som vi mener, må være navnet værdig. Dens første servering var i Amacantus i august 2009, hvor den fik særdeles god kritik.

300 g margarine.
300 g sukker + ca 1 dl til strøssel.
6 æg.
100 g mel.
100 g havregryn.
150 g marcipan.
300 g mørk kogechokolade.
200 g fyldt chokolade, f.eks en plade Rittersport med pebermynte.
2 æbler.
1 dl rom.

 

Margarine og sukker æltes sammen, gem dog 1 dl sukker til strøssel.

Mel og havregryn blandes sammen, idet havregrynene knuses lidt mellem fingrene.

Æggene røres i margarineblandingen, 1 æg ad gangen, skiftevis med melblandingen.

Dejen deles i to lige store portioner.

I den ene halvdel rives marcipanen og røres grundigt i.

Kogechokoladen smeltes forsigtigt og udrøres langsomt i den anden halvdel af dejen.

Fyld chokoladedejen nederst i en smurt bageform, som evt. kan være foret med bagepapir.
Bræk den fyldte chokolade i stykker og fordel dem i chokoladedejen i formen.
Fordel marcipandejen ovenpå.

Æblerne skrælles og skæres i tynde både og fordeles ovenpå kagen.
Strø sukker ud over indtil æblerne stort set er skjult.

Kagen bages ved 200° i ca 1 time.

Efter afkøling overhældes kagen med 1 dl rom.
Den pakkes godt ind og sættes ca 3 dage i køleskab før den serveres.